Explore the most outstanding works in lighting design.

Vuorovaikutteinen älyvalotila

Designer: Markku Turunen, Jaakko Hakulinen, Erno Mäkinen, Ismo Rakkolainen,, Lauri-Pekka Alanko

Year: 2013

City: Tampere

Country: Finland

Concept Description

TAUCHI-tutkimuskeskus toteuttaa älykästä ja vuorovaikutteista valaistusta SimSpace-monikäyttötilaan. Miellyttävä, helppokäyttöinen ja esteetön valaistus tukee tilan erilaisia käyttötarkoituksia. TAUCHI:n kehittämät ohjelmistot säätävät tilan valaistusta mukautuen käyttötilanteeseen. Kamera-, ääni- ja valoanturit aistivat tilaa ja sen käyttäjiä. Valaistusta voidaan ohjata mm. äänellä, eleillä ja älypuhelimilla. Tilassa on mm. tavallisia toimistovalaisimia, DMX-ohjattuja RGB-valaisimia ja projektoreita. SimSpace-tilassa voidaan toteuttaa erityyppisiä tutkimus- ja tuotekehitysprojekteja, ja se toimii mallina tulevaisuuden kodille ja toimistolle.