Explore the most outstanding works in lighting design.

Villa K – Espoo

Designer: Instakon Oy, Markku Järvinen

Year: 2010

City: Espoo

Country: Finland

Concept Description

Espoon Kilossa oleva uusi kokoontumis-, koulutus- ja päiväkotitila on valoisa ja moni-ilmeinen puurakennus. Luonnonvalo virtaa sisään suurista ikkunapinnoista ja katolla olevista valolyhdyistä, joita on elävöitetty eri väreillä. Tilojen valaistus suunniteltiin tukemaan käyttäjän eri tapahtumia niin ruokalassa, kokoustiloissa kuin suuressa auditoriossakin sekä hiljentymistilassa. Päiväkodissa valaisimien värikkyys lisää lasten viihtyvyyttä valoteknisesti tinkimättä laadusta ja käyttötilan tarkoituksesta. Suurimmaksi osaksi tilojen valaistus toteutettiin uppoasennuksilla, jotta horisontaalinen tilan avoimuus arkkitehtisuunnittelun mukaisesti säilyisi läpi eri tilojen. LISÄTIETOJA: www.villak.fi

Photographer: Hannes Victorzon