Explore the most outstanding works in lighting design.

Väylä kuntakeskukseen

Designer: VALOA design Oy

Year: 2010

City: Kangasala

Country: Finland

Manufacturer: Onninen Oy

Concept Description

Kangasalan keskusta-alueen yleissuunnitelmaan pohjautuvasta valaistusprojektista on toteutettu taajamaan johtavan pääväylän osuus. Valopisteet nousevat VALOn-pylväiden keskellä sijoitettuihin kuutioihin ja niiden veden sävy muuttuu aaltoillen vuodenaikojen mukaan. Katuosuutta jaksottaa kiertoliittymä, jonka keskellä on valopollareista luotu taideteos. Siinä sekä väylän varren valopisteiden sijoittelussa on nähtävissä toistuva aallon muoto. Valaistus kuuluu osana Arto Heiskasen suunnittelemaan kokonaisuuteen, jonka tavoitteena on luoda houkutteleva ilme kunnan ydintaajamaan ja pääsisääntuloväylälle. Kohteen projektoinnissa on ollut mukana Onninen Oy:stä valaistustuotteiden myyntipäällikkö Pertti Viljanen.

Photographer: VALOA design Oy