Explore the most outstanding works in lighting design.

Unikulma, Kauppakeskus Jumbo

Year: 2011

City: Vantaa

Country: Finland

Manufacturer: Philips

Concept Description

Kaupan kannalta kriittisin hetki on se lyhyt silmänräpäys, kun asiakas astuu sisään. Suuressa kauppakeskuksessa voi olla 40 000 asiakasta päivässä, ja heistä jokainen on potentiaalinen palveltava. Myymälän valaistus vaikuttaa voimakkaasti tilan tunnelmaan, asiakkaan kokemukseen ja ostopäätökseen. Kaikkiin Unikulman 16 myymälään vaihdetaan uuden sukupolven Philips Elite -monimetallilamput. Lamppuja on Unikulman myymälöissä yhteensä noin 2000 kappaletta. Philipsin Elite-monimetallilampun tärkein ominaisuus on valon laatu. Värit näkyvät tässä valossa kauniisti. Erityisesti punaiset värit tulevat hyvin esiin, sillä lampun värintoistoindeksi on yli 90 ja valo on 3000 K:n lämmintä valkoista. Lamppujen valinta on myös ekoteko. ”Ympäristöarvot ovat Unikulmalle tärkeitä. Usein kuvitellaan, ettei vihreitä päätöksiä olisi varaa toteuttaa. Ekologinen ratkaisu voi kuitenkin tuottaa merkittävää säästöä. Usein vihreä ratkaisu maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisenä vuotena”, Tuominen toteaa. Kauppakeskus Jumbossa Vantaalla sijaitsevan Unikulma-myymälän vanhat valonlähteet korvattiin uuden sukupolven Philips MASTERColour Elite CDM-T 70W/930 G12 -monimetallilampuilla. Elite-lamput tuottavat laadukasta valoa ja toistavat värit kauniisti. Lamput tarjoavat perinteisiä ratkaisuja pidemmän vaihtovälin ja paremman valontuoton. Valon väri säilyy koko käyttöiän ajan.

Photographer: Kirsi Westermark