Explore the most outstanding works in lighting design.

Tikkurila railway station and rapid area

Designer: LT Konsultit Oy Liisa Ilveskorpi, Mikko Rikala and Reija Pasanen

Year: 2002

City: Vantaa

Country: Finland

Electrical: Ausel Oy Risto Tähtinen

Constructor: City of Vantaa

Contractor: Suomen Energia-Urakointi Oy

Concept Description

Lighting project of the Year 2003 in Finland /Vuoden valaistuskohde 2003.
Valaistussuunnitelman periaatteena on jokialuetta kiertävä kävelyraitti, jonka varrella kulkijalle tarjotaan elämyksellisiä maisematiloja, tunnelmia sekä yksittäisiä kaupunkikuvallisia kohteita. Koskiympäristön historiaa, nykyaikaa ja luontoa on valaistuksen keinoin koottu tunnelmalliseksi reitiksi kuntalaisille ja vierailijoille. Alueen historiallisesti merkittävät rakennukset kuten Vernissatehdas ja vanha rautatieasema on valaistu osaksi junamatkailijankin näkymää. Raitin varrella kohokohdaksi muodostuu itse koskialue ja sen liikkuva vesi. Koskessa ilmennetään valon avulla sekä tekniikan että värien maailmaa, viitaten Tikkurilankosken erityiseen asemaan perinteisen väriteollisuuden miljöönä.