Explore the most outstanding works in lighting design.

The Finnish Museum of Natural History

Designer: Pöyry Building Services Oy

Year: 2008

City: 00100 Helsinki

Country: Finland

Architect: Gullichsen Vormala Arkkitehdit

Constructor: Helsingin yliopisto

Contractor: Sähkö-Aro Oy

Concept Description

Indoor lighting project of the Year 2009 in Finland. Luonnontieteellisen museon valaistus on toteutettu vanhan arvorakennuksen henkeä kunnioittaen. Aulat ja portaat on valaistu tilojen yleisilmeeseen muodoltaan ja valonjaoltaan sopivilla riippu- ja seinävalaisimilla. Työtilat on valaistu energiatehokkuudeltaan hyvillä loistelamppuvalaisimilla. Valitettavasti näyttelytilojen valaistustilannetta ei ole ollut mahdollista hallita ilman ikkunoiden peittämistä. Tilanne on yleinen monissa vanhoissa näyttelyrakennuksissa. Suuren näyttelyhallin yleisvalaistus on toteutettu epäsuoraa valoa antavilla monimetallilamppuvalaisimilla. Valaistus on tehty hillitysti, joten kohdevalaistuksella on voitu korostaa haluttuja kohteita ja mahdollistettu myös dramaattisten tunnelmien aikaansaaminen.

Photographer: Mikael Linden