Explore the most outstanding works in lighting design.

Svenska Skolcentrum

Year: 2010

City: Kauniainen

Country: Finland

Architect: Arkkitehtitoimisto, Lehto Peltonen Valkama Oy

Electrical: Insinööritoimisto Olof Granlund

Contractor: Sähkö-Huhta Oy

Concept Description

Eräs Svenska Skolcentrumin talotekniikan ja tilojen ajanmukaistamishankkeen projekteista oli kaupungin erikoisasiantuntijan Tomi Salmisen vetämän ryhmän tekemä energiatutkimus koulukeskuksen valaistuksesta. Vanhan ja uuden valaistusratkaisun energiatasot mitattiin 6 kk koeaikana viereisistä, geometrialtaan samanlaisista luokkahuoneista. Koulun hiilijalanjälki pieneni merkittävästi uudella EN-Eurooppa-normit täyttävällä valaistusratkaisulla ja energiansäästö oli hieman yli 60 %. Valaistus toteutettiin Fagerhult Oy:n Closs Beta- ja Lento-valaisimilla.

Photographer: Petteri Oksanen