Explore the most outstanding works in lighting design.

Stora Enson pääkonttori

Year: 2013

City: Helsinki

Country: Finland

Architect: Arkkitehtitoimisto A-Konsultit O

Constructor: Lemminkäinen Talotekniikka Oy

Manufacturer: Fagerhult Oy

Concept Description

Vuonna 1962 valmistunut Stora Enson pääkonttori on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema. Valmistuttuaan tämä sokeripalaksikin kutsuttu rakennus herätti voimakkaita tunteita niin puolesta kuin vastaan. Pääkonttorin peruskorjaus tehtiin huolella vanhaa kunnioittaen: muun muassa sähkö-, vesi-, viemäröinti-, ilmanvaihto- ja tietoliikennejärjestelmät uusittiin täysin. Myös sisustus uusittiin vastaamaan nykyaikaisten työtapojen asettamiin haasteisiin. Valaistuksen nykyaikaa rakennuksessa edustavat leditekniikalla toimivat, energiatehokkaat Pleiad G3 -downlight-valaisimet. Rakennuksen valolinjat on luotu upotettavien Notor G2 -valaisimien avulla. LISÄTIETOJA: www.fagerhult.fi

Photographer: Mikael Lindén