Explore the most outstanding works in lighting design.

Satumaan puiston valaistus

Year: 2011

City: Helsinki

Contractor: Helsingin Kaupungin Rakennusvira

Manufacturer: Alppilux Oy

Concept Description

Satumaan puisto sijaitsee Helsingin Roihuvuoressa. Aloite puiston valaistuksen parantamiseen tuli asukkailta, jotka kokivat heikosti valaistun alueen turvattomaksi. Helsingin kaupunki päätti valaista puiston energiatehokkaalla LED-tekniikalla ja kerätä käytännön kokemuksia puistojen ja puistokatujen valaistuksesta LED-valaisimilla. Valaisimeksi valittiin Alppilux- valikoimasta Plurio LED. Plurio LED-valaisimista löytyy pyörähdyssymmetrisellä ja katuvalooptiikalla varustetut mallit. Valaisimien ottoteho on 45 W ja valovirta 3000 lm. Tarkemmat tekniset tiedot; www.alppilux.fi/tuotteet/LED-valikoima. Puistokadut on valaistu Plurio LED-valaisimilla, joissa on katuvalo-optiikka. Alueella oleva lasten leikkipuiston valaistus on toteutettu Plurio LED -valaisimin, joiden valonjako on pyörähdyssymmetrinen. Näin kohteeseen on voitu toteuttaa tasainen ja energiatehokas valaistus muotokieleltään samanlaisin puistovalaisimin ilman epämukavaa häikäisyä.

Photographer: Matti Kallio