Explore the most outstanding works in lighting design.

Salmisaaren liikuntakeskus

Designer: Instakon Oy, Markku Järvinen

Year: 2010

City: Helsinki

Country: Finland

Contractor: YIT Kiinteistötekniikka Oy

Concept Description

Helsingin Salmisaareen valmistunut liikuntakeskus on eri urheilulajeja, aktiviteettejä ja ravintoloita sisällään pitävä rakennuskompleksi. Vaativa talotekniikka ja valaistus suunniteltiin yhdessä arkkitehtien, sisustajien ja palvelutuottajien kesken vastaamaan kunkin tilan käyttötarkoitusta. Keskuksessa on mm. kaksi täysimittaista jääkiekkokaukaloa, yksi maailman korkeimmista sisäkiipeilyhalleista, trooppiset beach volley -tilat, tanssistudioita, sulkapallo- ja salibandyhallit, useita ravintola-, kokoontumis- ja juhlatiloja sekä pienempiä erikoisaktiviteettejä tarjoavia yrityksiä. Liikuntatiloja on yhteensä yli 22 000 m2.

Photographer: Petri Vuorio