Explore the most outstanding works in lighting design.

Raatin stadionin muuri, Oulu

Designer: Arkins Suunnittelu Oy

Year: 2013

City: Oulu

Country: Finland

Constructor: Oulun Kaupunki

Contractor: Lemminkäinen Talotekniikka Oy

Manufacturer: Valopaa Oy

Concept Description

Valaisimet ovat muurin yläosassa olevassa lipassa, josta ne antavat valon alaspäin. Periaatteessa valaistuksen olisi voinut toteuttaa esimerkiksi erillisiin pylväisiin asennettujen valaisimien avulla, mutta stadionin sivuitse kulkevan pyörä- ja kävelyliikenteen vuoksi ylimääräisiä rakennelmia haluttiin välttää.Muurin valaistuksen avulla halutaan luoda visuaalisesti näyttävä elämys ja myös torjua betonipinnan jäämistä synkän harmaaksi pimeään aikaan. Tässä on onnistuttu erinomaisesti, sillä vilkkaasti liikennöityjen Tuiran siltojen varrella sijaitsevan stadionin muuri korostuu ja nousee nyt hienosti esille. Peruskorjatun urheilualueen valaistuksen ja viihtyisyyden eteen on muutenkin nähty paljon vaivaa.

Photographer: Valopaa Oy