Explore the most outstanding works in lighting design.

Pyöräkatosmallin valaistus

Designer: WSP Finland Oy Design Studio, Tom Schneider

Year: 2013

City: Helsinki

Country: Finland

Architect: WSP Finland Oy Design Studio, Simon Örnberg

Contractor: Helsingin kaupungin liikelaitos

Concept Description

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) tilasi WSP:ltä pääkaupunkiseudun polkupyörien säilytyskalustesarjan muotoilun ja rakennesuunnittelun. Ensimmäiset pyöräkatokset asennettiin Puotilan metroasemalle vuonna 2013 ja Espoon keskuksen juna-asemalle vuonna 2014. Pyöräkatoksen etureunan taakse upotettu kapea ledivalaisin on 45 asteen kulmassa, jolloin valaisin jää piiloon. Tasainen valopinta tuottaa pyöreän valonjaon, joka luo varjottoman valaistuksen katoksen alle, valaisee nätisti alakattoa eikä aiheuta häikäisyä lasiseinän kautta. Lähes katkeamaton valoviiva tukee katoksen muotokieltä. LISÄTIETOJA: http://tinyurl.com/wsp2013

Photographer: Simon Örnberg