Explore the most outstanding works in lighting design.

Porvoon Taidetehdas

Designer: Markku Järvinen, Instakon Oy

Year: 2012

City: Porvoo

Country: Finland

Architect: ARRAK Arkkitehdit Kiiskilä Rauti

Electrical: Instakon Oy

Constructor: Porvoon kaupunki

Concept Description

Taidetehdas on uusi kulttuuri- ja kongressikeskus Porvoossa. Taidetehtaalta löytyy mm. konserttisali, näyttelytiloja, taiteilijoiden työhuoneita, kokous- ja kongressitiloja, kahviloita, ravintoloita sekä Kauppakuja. Alueella on myös huippumoderni, täysin digitaalinen ja ledivalaistu Bio Rex -elokuvateatteri. Avanti-salin valaistus on toteutettu ledivalonheittimin, joilla on luotu vanhaan tehdashalliin DALI-ohjattu rauhallinen ja lähes varjoton valaistus. Pelkästään eri valaisinpositioita tässä kompleksissa on liki 250. Moni-ilmeisillä ja -tehoisilla valaisimilla on saatu yhdistettyä vanha teollisuusrakennus uudisrakennuksiin.

Photographer: Jonna Østbye