Explore the most outstanding works in lighting design.

Porkkalankatu, office building

Year: 2012

City: Helsinki

Country: Finland

Electrical: AIRIX Talotekniikka Oy

Constructor: Lemminkäinen Talotekniikka Oy

Contractor: Aberdeen Asset Management

Manufacturer: Oy OSRAM Ab

Concept Description

Helsingissä Porkkalankatu 5:ssä sijaitseva toimistokiinteistö saneerattiin vuonna 2012. Sen yhteydessä valaistuksen laatuun ja energiatehokkuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Toimistotilojen päävalaisimeksi valittiin Siteco Quadrature 2, jonka tasainen valonjako mahdollisti normaalia pienemmän valaisinmäärän valaistuksen laadusta tinkimättä. Tiloissa on käytetty tunnelmavalaistukseen OSRAM Linearlight RGB -led-nauhoja ja niiden ohjaukseen DALI-himmentimiä. Lopputuloksena on työviihtyvyyttä parantava värielementti nykyaikaisessa toimistossa.