Explore the most outstanding works in lighting design.

POP UP-valonäyttely “VALOKEILASSA: Mylly!”

Designer: Saas Instruments Oy

Year: 2014

City: Kuopio

Country: Finland

Architect: Avico Sisustusarkkitehdit

Concept Description

Kuopiolainen sisustusarkkitehtitoimisto Avico Oy järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa valonäyttelyn, jonka teemana ovat VALO, TILA ja MUUTOS. Näyttely järjestetään Raninin vanhan myllyn vieressä sijaitsevalla Lignell & Piispasen likööritehtaalla. Historiallinen miljöö kokee suuren muutoksen, kun YIT kunnostaa myllyrakennuksen sisäosiin asuntoja, ja likööritehtaan paikalle valmistuu uusi asuin- ja liikerakennus. Myllykorttelin muutosta kunnioittaen Avico yhteistyökumppaneineen siirtää muutoksen tunnelmaa likööritehtaan seinien sisäpuolelle valonäyttelyssä. Tyhjä, avoin tehdastila antaa erinomaiset puitteet luoda erilaisia, vaihtuvia tunnelmia valojen, värien, äänen ja lämpötilankin avulla. Tapahtuman ajankohta 3.10-4.10.2014

Photographer: Jussi Pääkkönen