Explore the most outstanding works in lighting design.

Oulun uusi seurakuntatalo

Designer: arkkitehti Pekka Lukkaroinen

Year: 2014

City: Oulu

Country: Finland

Electrical: Sweco Talotekniikka Oy

Constructor: Sähkö-Polar Oy

Manufacturer: Fagerhult Oy

Concept Description

Oulun uuden seurakuntatalon valmistuttua saatiin eri puolille kaupunkia hajautetut seurakunnan toiminnot vihdoin koottua saman katon alle. Seurakuntatalon sydän on valoisa ja avara seurakuntasali ja sen katseenvangitsijoina yhdeksän näyttävää Freedom-ympyrää sekä niitä täydentävät hauskat Freedom-valoviivat. Alttarin taakse asennetuille screeneille voidaan projisoida erilaisia kuvia tilaisuuden luonteesta riippuen. Käytävä- ja kahvilatiloihin asennettiin Pleiad G2 -alasvaloja sekä upotettavia Pozzo II RGB -valaisimia. DALI-ohjaus tuo säästöjä energiankulutukseen sekä antaa mahdollisuuden erilaisten valaistustilanteiden luomiseen. LISÄTIETOJA: www.fagerhult.fi

Photographer: Pekka Agarth