Explore the most outstanding works in lighting design.

Oikokatu

Designer: Ari Tiilikainen, LITE-designs

Year: 2012

City: Jyväskylä

Country: Finland

Electrical: Ari Piippo, JyNet Oy

Constructor: Jyväskylä, Kaupunkirakennuspalv.

Contractor: Suomen Sähkörakennus Oy

Manufacturer: Fagerhult, Targetti Louis Poulsen, Lumilab, Tehomet

Concept Description

Oikokatu sijaitsee Mäki-Matin perhepuiston vieressä. Oikokadun valaistus noudattelee perhepuiston valaistustyyliä. Sen erikoisuutena ovat kaksiosaiset puupylväät, joissa pylväiden välissä on mainospinta, jota voidaan hyödyntää vaikkapa lasten taidenäyttelyissä. Yleisvalaistuksena ovat Fagerhultin Stockholm Park -pylväsvalaisimet ja Louis Poulsenin Waterfront-pollarit. Jälkimmäiset on varustettu Lumilab Oy:n LumiCore-ledimoduuleilla. Pylväät on toteuttanut Tehomet Oy. LISÄTIETOJA: www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi, www.litedesigns.fi

Photographer: Juhana Konttinen