Explore the most outstanding works in lighting design.

Moirislammen puistoalueen valaistus

Designer: Ari Peltola ja Annukka Larsen,, Jyväskylän kaupunki

Year: 2012

City: Jyväskylä

Country: Finland

Electrical: Ari Piippo, JyNet Oy

Constructor: Jyväskylän kaupunki, Kaupunkirak

Contractor: Huoltotyö Pentti Oy

Manufacturer: Bega, Philips

Concept Description

Moirislampi sijaitsee Seminaarinmäen yliopistokampuksen kupeessa katseilta suojassa. Jo vuonna 1881 ensimmäisen muotonsa saanut tunnelmallinen puistoalue oli viimeksi kunnostettu vuonna 1985, ja se oli päässyt huonoon kuntoon. Pylväsvalaistus on toteutettu ledivalaisimin (Bega), ja erikoisefekti lammen rannalle on toteutettu profiiliheittimin (Philips). Alueella tehtyjen lepakkohavaintojen takia valaistustaso haluttiin pitää alhaisena. LISÄTIETOJA: www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi

Photographer: Juhana Konttinen