Explore the most outstanding works in lighting design.

Marttiinin puukkomyymälä

Designer: Suunnittelutoimisto Amerikka Oy

Year: 2011

City: Helsinki

Country: Finland

Architect: Suunnittelutoimisto Amerikka Oy

Manufacturer: iGuzzini inland & Baltic Oy

Concept Description

Marttiini on vanha perinteikäs puukkovalmistaja, joka on perustettu Rovaniemelle 1928. Uusin Marttiinin myymälä sijaitsee Kiseleffin talossa Helsingissä. Myymälän rakenteissa ovat pääosassa aidot puukon materiaalit – puu, teräs ja nahka. Valaistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota pystysuorien pintojen valaisuun ja hyvään värintoistoon. Valaisimiksi valittiin kattoon upotettavat iGuzzinin Pixel-kohdevalaisimet varustettuina 20 W ja 35 W monimetallilampuilla, joiden värilämpötila on 3000 K.

Photographer: Suunnittelutoimisto Amerikka Oy