Explore the most outstanding works in lighting design.

Lennä, liidä

Designer: Tuula Lepistö / VALOA design Oy

Year: 2014

City: Pirkkala

Country: Finland

Constructor: Pirkkalan kunta

Contractor: VRJ Group Oy

Concept Description

Tampere-Pirkkalan lentokentälle johtavan Lentoasemantien kiertoliittymään valmistui paperilennokeista innoituksensa saanut valoteos. Uusi liittymä kaipasi visuaalista ilmettä, taideteosta ja valaistusta. Kokonaisuuden suunnittelu ryhdyttin mielenkiintoisella tavalla aivan alusta. Lentokentän läheisyys johdatti nopeasti lennokki teemaan. Toteutuksesta haluuttiin leikkisä ja lennokit sijoiteltiin tätä ilmentäen vapaasti tiukan symmetrian sijaan. Lennokin materiaaliksi valikoitui opaali akryylilevy, josta valmistettua prototyypiä koevalaistiin ennen varsinaista toteutusta. Valaisinvarret toteutettiin yhteistyössä Rambollin kanssa.