Explore the most outstanding works in lighting design.

Kenraalinpuiston valaistus

Designer: Pöyry Finland Oy, Jussi Vartiainen

Year: 2014

City: Vantaa

Country: Finland

Electrical: Pöyry Finland Oy, Jussi Vartiainen

Contractor: Vantaan kaupunki

Manufacturer: Artequa, Philips

Concept Description

Puisto sijaitsee Vantaan Kivistössä vuoden 2015 asuntomessualueen pohjoispuolella. Puistoon on rakennettu käytäviä, leikkipaikkoja ja talviliukumäki, ja niiden valaistus on toteutettu energiatehokkailla ja pitkäikäisillä ledivalaisimilla. Käytävillä on käytetty katuvalo-optiikkaa ja leikkialueilla pyörähdyssymmetristä optiikkaa. Näin valaistuksesta on saatu yhtenäinen, huomioiden kuitenkin eri alueiden valaistustarpeet. Leikkipaikan maamerkkinä toimiva kiipeilyverkko on valaistu värillisillä ledikorostusvalaisimilla.

Photographer: Jussi Vartiainen