Explore the most outstanding works in lighting design.

Kallioleikkauksen maisemavalaistus

Designer: LITE-designs, Ari Tiilikainen

Year: 2011

City: Toivala

Country: Finland

Electrical: Voimatel Oy

Constructor: Liikennevirasto

Manufacturer: Valopaa Oy

Concept Description

Kuopion lentoasemalle johtavan tien kallioleikkauksen valaistuksella haluttiin korostaa kallion moniulotteista pintastruktuuria. Dramaattinen varjonmuodostus saatiin aikaiseksi valaisemalla pintaa läheltä. Koska kohde sijaitsee lähellä lentoasemaa, toteutettiin valaistus häikäisynhallinnan vuoksi ylhäältä alaspäin. Samalla ehkäistiin taivaalle suuntautuvaa turhaa valosaastetta. Valopaan valmistamat LED-valaisimet asennettiin kohdetta varten suunniteltuihin kalliokiinnikkeisiin, jotka toteutti Toivalan Metalli Oy.

Photographer: Ari Tiilikainen