Explore the most outstanding works in lighting design.

Hyvinkään Anttila

Designer: E-Plan Oy, Fagerhult

Year: 2011

City: Hyvinkää

Manufacturer: Fagerhult

Concept Description

Anttilaan haettiin uutta ja joustavaa valaistusratkaisua, jonka avulla voidaan säästää energiaa. Valaistus toteutettiin iTrack-kosketinkiskojärjestelmällä. Yleisvalaistusta ohjataan automaattisesti asiakkaiden liikkeiden perusteella. Yleisvalaistusta himmennetään 20 %:iin silloin, kun osastolla ei havaita asiakkaita. Kun liiketunnistimet havaitsevat asiakkaan, valaistus ohjataan hallitusti takaisin 100 %:iin niin, että asiakkaat eivät reagoi muutokseen. Kohdevalaistus pitää tilan visuaalisen ilmeen hyvänä kaikissa tilanteissa. Valaistuksen tekniikka: iTrack-kiskojärjestelmä, iTrack Line wide 1 x 54 W, Sinus MTC 35 W narrow, Sinus MTC 70 W wide, iTrack emLED -turvavalaistus ja iTrack DALI -multisensor.

Photographer: Patrik Rastenberger