Explore the most outstanding works in lighting design.

Hong Kong -tavaratalo

Designer: Arto Mattila

Year: 2011

City: Palokka

Country: Finland

Manufacturer: FTLight, M-Light

Concept Description

Hong Kong -tavaratalojen 3500 m2 uudiskohteen yleisvalaistus Jyväskylän Palokassa toteutettiin kokonaisuudessaan LED-valaistuksena. Valaisemiseen käytettiin 4700 K värilämpötilan FTLight LED-putkia ja niille suunniteltuja, Suomessa valmistettuja, LED-valaisimia. Päämyymälän, pinta-alaltaan 2080 m2, hyllyvälien työtasokorkeuden valaistustasoksi haluttiin 800 lx valaisimien asennuskorkeuden ollessa 4,7 m. Vaadittu valaistustaso toteutettiin 150 kappaleella 6-putkisia LED-valaisimia tilan valaistuksen sähkön¬kulutuksen ollessa 10,6 W/m2. Kohteeseen asennettiin 1216 LED-putkea, joiden kokonais¬energian¬kulutus on n. 28,5 kW. Toteutettu LED-valaistus on energian-kulutukseltaan noin 20 % pienempi kuin käytettäessä T5-loisteputkia valaisimineen.