Explore the most outstanding works in lighting design.

Haminan vesitornien julkisivuvalaistus

Designer: WSP Finland Oy, Vesa Erikkilä ja Tom Schneider

Year: 2012

City: Hamina

Country: Finland

Architect: WSP Finland Oy

Constructor: Haminan Vesi

Manufacturer: Philips

Concept Description

Kaupunkikuvassa merkittävät vesitornit haluttiin saneerauksen yhteydessä muuttaa harmaasta mitäänsanomattomasta massasta merkittäväksi maamerkiksi. Suunnitteluvaiheessa testattiin julkisivumateriaalivaihtoehtojen toimivuutta ledivalaisimien kanssa. Säiliöiden 14 metriä korkeita vaaleita julkisivuja valaistaan alhaalta ylöspäin kapean keilan RGB-ledivalaisimilla. Tornien jalkaosat valaistaan valkoisella valolla tukemaan säiliöiden dynaamista, mutta hillittyä, valaistusta. Vesitornit ovat nyt myös pimeän ajan merkittävä maamerkki, jolla elävöitetään kaupunkikuvaa arkena ja juhlapäivinä.

Photographer: Jukka Huopainen, WSP Finland Oy