Explore the most outstanding works in lighting design.

GCT / E-rakennus

Designer: Projectus Team

Year: 2012

City: Vantaa

Country: Finland

Constructor: SRV Rakennus Oy

Manufacturer: Philips

Concept Description

Vantaan Viinikkalassa sijaitsee SRV:n kolmivaiheinen toimisto- ja varastotilahanke, jonka investori on OP-Pohjola-ryhmän vakuutusyhtiöiden pääomarahasto. Haasteena oli yli 7,5 m korkeiden kylmien varastojen energiatehokas valaistus. ”Halusimme nykyaikaisen, huoltoystävällisen ja energiatehokkaan rakennuskokonaisuuden, joka kiinnostaa sijoittajia”, listaa SRV:n Tapani Nousiainen. Haasteelliset korkeat varastotilat toteutettiin Pacific LED Gen2 -valaisimin, NB- ja WB-optiikoin. Valaisimien värilämpötila on 4000 K, ja ne on varustettu liiketunnistimin. Kun tiloissa ei ole ketään, valot sammuvat 10 minuutin viiveellä. Konttoriin valittiin PowerBalance 600×600 -ledivalaisimet, joiden erinomainen optiikka luo pehmeän ja häikäisemättömän valaistuksen. ”Pohjolan energiatehokkuusvaatimuksen innoittamana suunniteltiin aluksi käytettäväksi TL5-pitkäikälamppuja, mutta kakkosvaiheessa siirryimme ledeihin. Tuloksena on laadukas, energiatehokas valaistus”, toteaa Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa.

Photographer: Tomi Nuotsalo