Explore the most outstanding works in lighting design.

Finlaysonin Itäisenkadun valaistus

Designer: Whitenight Lighting

Year: 2016

City: Tampere

Country: Finland

Concept Description

Finlaysonin punainen joulukyltti koristaa Itäisenkadun alkua alueen pääportilla. Tämä sympaattinen pyöreä kyltti käynnisti valaistuksen ideointiprosessin. Ainutlaatuiseen punatiili miljööseen on tuotu valoa synkkien talvi-iltojen iloksi hyvin perinteisten, punaisten koristepallojen muodossa. Päivällä punaiset pallot koristavat tilaa ja illan tullen ne hehkuvat valoa sisältäpäin, heijastaen varjokuvioita seinille. Vaijereita koristavat vanhanajan tyyliset valoketjut jotka luovat lämmintä lumoa tilaan. Katuvapriikin valkoinen rakennus muuttaa ilmeensä illan tullen taivaan siniseksi värjäten samalla varjokuviot sävyllään. Viikonloppuna värimaailma korostaa julkisivun sisäänkäyntejä.

Photographer: Atacan Ergin