Explore the most outstanding works in lighting design.

Erottajan pelastusasema

Designer: Erkki Rousku, Cadvance

Year: 2013

City: Helsinki

Country: Finland

Architect: Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Electrical: E-Plan Oy

Constructor: HKR-Rakennuttaja

Contractor: Sähköarina Oy

Manufacturer: Bega, iGuzzini

Concept Description

Erottajan pelastusaseman julkisivuvalaistus toteutettiin rakennuksen saneeraustyön yhteydessä. Saneeraustyön pääsuunnittelijana toimi Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy. Julkisivuvalaistuksen pääpaino on tornin valaistuksessa, jolla on merkittävä rooli kaupunkikuvassa yhdessä läheisen Johanneksenkirkon tornien kanssa. Majoitustiloina toimivaa rakennuksen alaosaa on valaistu kevyemmin, häiriövaloa välttäen. Julkisivuvalaistus on toteutettu iGuzzinin MaxiWoody- ja Began “ampiaispesä”-sarjan heittimillä.

Photographer: Erkki Rousku