Explore the most outstanding works in lighting design.

Avohoitotalo

Year: 2011

City: Oulu

Electrical: Insinööritoimisto Granlund Tampe

Manufacturer: Fagerhult Oy

Concept Description

Oulun yliopistollisen sairaalan uusi kirurgian Avohoitotalo otettiin potilaiden käyttöön 1.3.2011. Avohoitotalon avarien ja valoisien käytävä- ja aulatilojen yleisvalaistus toteutettiin Fagerhultin Pleiad G2 -downlight-valaisimilla sekä erityisesti terveydenhuollon tiloihin kehitetyillä Indigo Hygien -valaisimilla. Indigo Hygien sopii hyvin kohteisiin, joissa valaisinta katsotaan myös alhaalta päin, ja joissa on normaalia korkeammat hygieniavaatimukset. Valaisimen alapinta on peitetty kirkkaalla lasilevyllä, joten puhtaanapito on helppoa. Vastaanottotiskien yläpuolelle asennettiin ripustettavat Open Box -valaisimet ja heräämöihin ripustettavat Time-valaisimet.

Photographer: Pekka Agarth