Explore the most outstanding works in lighting design.

Autokeskus Oy Airport

Year: 2014

City: Vantaa

Country: Finland

Architect: Arkkitehtitoimisto, Siltanen ja Laakso Oy

Electrical: Sähkö- ja Telesuun. Himmanene Oy

Manufacturer: Fagerhult

Concept Description

Škoda-autoja maahantuova Helkama Auto Oy uudistaa Škoda-jälleenmyyjien näyttelytiloja uuden konseptin mukaisesti. Myymälöiden sisäänkäynnit tulevat uudistumaan, samoin kalustus ja valaistus. Ensimmäinen uuden konseptin mukainen myymälä Suomessa on Autokeskus Oy Airport Vantaalla. Autonäyttelyn energiatehokas led-valaistus toteutettiin Zone Evo (4000 K) –kohdevalaisimilla. Näyttelytilan katseenvangitsijana toimii kirkas ja valoisa Highlight Wall. Sen valaisemisessa on käytetty kahta eri värilämpötilaa. Itse seinä on valaistu erityisesti tätä projektia varten suunnitelluilla Zone Evo (5000 K) –kohdevalaisimilla ja seinän edessä oleva auto Zone Evo (4000 K) –valaisimilla. Uudistuksen jälkeen Škoda-autot ovat esillä kirkkaassa, tyylikkäässä ja tarkkaan kohdistetussa valossa.

Photographer: Fagerhult Oy