Explore the most outstanding works in lighting design.

As Oy Kapteeninrannan ulkovalaistus

Designer: WSP Finland Oy Design Studio, Tom Schneider ja Sirpa Laitinen

Year: 2012

City: Helsinki

Country: Finland

Constructor: Lemminkäinen Oy

Manufacturer: Goccia Compatta, Philips, Bega, Hess

Concept Description

Ulkovalaistus on suunniteltu Jätkäsaaren kaupunkivalaistuksen periaatteiden mukaisesti. Sisääntuloarkadin lasiseinää korostetaan kaupunkikuvallisena elementtinä lineaarisilla led-valaisimilla. Länsisatamankadun kävelyarkadiin suunniteltiin häikäisemätön, kodikas ja tilan korkeutta korostava epäsuora led-valaistus. Pihan ja kujan valaistuksessa käytetyillä pollareilla ja matalilla pylväsvalaisimilla vältetään asuntoihin suuntautuvaa häikäisyä. Kaksiosaiset pollarit valaisevat sekä kulkureittejä että reittien varrella olevia matalia pensaita. Päiväkodin leikkialuetta valaisee yksi linjakas ja leikkisä valaisinpylväs. Karl Collanin kujan arkkitehtoninen pylväs luo kujalle yksilöllisen ilmeen. http://tinyurl.com/wspdesignstudio

Photographer: Tom Schneider /WSP Finland Oy