Explore the most outstanding works in lighting design.

Aleksi 13

Designer: Fagerhult/ Ville Tervakangas

Year: 2012

City: Helsinki

Country: Finland

Manufacturer: Fagerhuly Oy

Concept Description

Aleksi 13:n tavaratalo sijaitsee entisessä Lundqvistin kauppakorttelissa, jonka on suunnitellut Selim A. Linqvist. Rakennus valmistui vuonna 1900, ja se on edelleen yksi Helsingin arvokkaimpia suojeltuja rakennuksia. Liukuportaiden peruskorjauksessa uusittiin valopihan valaistus vastaamaan tilan kaupallisia vaatimuksia ja talon historiallista arvoa. Haasteellisesta tilasta saatiin toimiva keskipiste, jossa asiakasvirtoja ohjataan valaistuksen avulla. Tilaa hallitsevat nyt näyttävät, kuuden valaisimen muodostamat See Attract -ryhmät sekä kolmen valaisimen muodostamat See Prosper -ryhmät. Molemmissa valaisimissa on valonlähteenä 70 W monimetallilamput.

Photographer: Jukka Autti