Explore the most outstanding works in lighting design.

Äijälänsalmen silta

Designer: Ari Tiilikainen, LITE-designs

Year: 2012

City: Jyväskylä

Country: Finland

Electrical: Ari Piippo, JyNet Oy

Constructor: Jyväskylän kaupunki, Kaupunkirak

Contractor: Huoltotyö Pentti Oy

Manufacturer: iGuzzini, Lumilab, Philips

Concept Description

Silta sijaitsee Jyväskylässä vuonna 2014 järjestettävän Äijälänrannan Asuntomessujen kupeessa. Silta on rakennettu ajoneuvosillaksi vuonna 1931 ja toimii nyt kevyen liikenteen siltana. Se on tyypiltään harvinainen ulokkeellinen holvisilta, jonka vapaa väyläkorkeus on 12 m. Valaistuksella on korostettu sillalle luonteenominaisia piirteitä – holvikaaria sekä väliseinärakenteita – joiden muodostama yleisilme muuttuu läpinäkyvästä täysin umpinaiseksi riippuen havaintokulmasta. Valon värinä on käytetty valkoisen eri sävyjä. Valaistuksen suunnittelussa on pyritty huomioimaan erityisesti myös huollettavuus, hyvä häikäisynhallinta ja ilkivallanesto. Koko sillan valaistus on toteutettu leditekniikalla (iGuzzini, Lumilab ja Philips). LISÄTIETOJA: www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi, www.litedesigns.fi

Photographer: Juhana Konttinen